De CisCare skintake is een online intake formulier voor de huid. Vul het online intake formulier in of bel/mail naar 0610799804 Info@beautysalonciscare.nl

Spijt heb ik als haren op mijn hoofd! En ik snap het ergens ook wel…ik wilde er rond mijn 20er jaren ook gewoon bijhoren! Bij al die mooi gebruinde vriendinnen, die zich het liefst onderdompelde op het strand in Haarlemmer olie.

Met mijn rossige huidtype ben ik in mijn jeugd, ondanks het smeren van mijn moeder met Nivea, talloze keren verbrand geweest na een dagje zwembad of strand. Ik zie mijn moeder nog af en aan lopen met koude theedoeken en after sun en mijn broertje in ik rillend op de bank.

Halverwege de 20 trouwde ik.. en een witte Cisca in een witte jurk…nahhh nee, dus op naar de zonnebank studio voor een 10 rittenkaart voor de turbo zonnebank. Ik herinner mij nog goed na die eerste keer onder die bank en wat ik toen zag in de spiegel …allemaal sproeten, zo snel al! Wat een gezonde kleur was dat, helemaal blij was ik.

Toen ik begin 30 was kocht ik een opklapbare zonnehemel voor thuis. Zoals veel mensen in die tijd het heerlijk vonden onder zo een hemel te gaan, vond ik het eigenlijk een verzoeking, ik verveelde mij dood onder dat ding…maar alles voor een bruin kleurtje natuurlijk 😉 Zelfs tijdens mijn zwangerschap ging ik eronder, wat kon mij en mijn kind nou gebeuren dacht ik toen. Inmiddels weet ik natuurlijk beter, veel beter zelfs, door mijn gezonde verstand, mijn werk en studie en helaas door schade en schande ook wijs geworden. Dat laatste werd recent wel pijnlijk duidelijk toen ik met mijn gezin een uurtje ging “Glow in the dark” midget golfen! Heel fijn dat blauwe licht, daarmee zie je alle onderhuidse zon schade in je huid, die je bij daglicht nog niet eens ziet, dus dan heb ik het nog niet eens over de zichtbare pigmentvlekken. De reactie van mijn kids na 1 minuut in dat licht “ahhh mama, je hebt heel veel vlekken in je gezicht, wat is dat nou”

“Tja als je alles van te voren wist”… zou je denken! En zo is het! Tot vervelens toe vertel ik jullie dus nu over de risico’s van de zon.

Nog even het verschil over UVA en UVB straling

UVB straling geeft ons een mooi kleurtje, maar veroorzaakt bij te veel aan deze straling verbranding van de huid en hoewel een beetje te laat, geeft het zo toch een soort van waarschuwing en blijven we de dagen erna wat meer uit de zon om verergering van de verbranding te voorkomen. Elke opgelopen verbranding door UVB straling geeft blijvende beschadiging in het DNA in de huid.

UVA straling komt diep in de huid, maar…waarschuwt je NIET, er is ook geen piek tussen 12 en 2 uur, UVA is altijd even sterk en komt zelfs door glas heen! Deze straling veroorzaakt bij teveel ook een blijvende beschadiging in het DNA.

Wat betekent deze DNA beschadiging nu!

Je kent ze vast wel, die fervente zon-aanbidsters met hun ultra bruine huid vol met rimpels! Die DNA schade veroorzaakt dus Rimpels, maar ik zeg maar zo, met een “oude kop kun je wel honderd worden” daarbij is alleen de esthetische vraag of je dat mooi vindt aan de orde.
Van een hele andere orde is de DNA beschadiging met als resultaat een melanoom, oftewel huidkanker! Deze vorm van kanker is de laatste jaren explosief gestegen en zal dit ook blijven doen helaas.

Bij kanker aan onze organen zoals, longen, darmen etc, schrikken we vaak toch sneller dan aan onze huid, ook een orgaan. Hierbij is toch nog steeds de misvatting om dan te denken “nou dan laat ik het toch wegsnijden” maar helaas is het niet zo eenvoudig en komt sterfte bij huidkanker veelvuldig voor!

Moeten we nu dan angstig worden voor de zon, nee natuurlijk niet!

De zon is heerlijk en hebben we nodig voor onze vitamine D voorziening en ons humeur vaart er ook wel bij, maar besef waar je je aan bloot stelt en vooral hoe!

* Smeer je echt elke 2 uur in met een zonproduct met veilige en niet hormoon verstorende filters
* smeer je in met de voor jou juiste hoogte in SPF UVB bescherming en niet standaard SPF 50 zoals ik zo vaak hoor, dat is een schijnveiligheid en helemaal niet nodig
* smeer je in met een zonnebrand die een hele hoge bescherming bied tegen UVA staling, Clephar heeft UVA bescherming 90% in al zijn zonproducten ongeacht het percentage UVB
*Denk niet: “maar ik zon nog maar zelden, lees: lig nooit meer op een bedje in de zon” De zon weet niet wat jij doet, liggen, hond uitlaten, sporten, wandelen etc.
*smeer je in met een zonbrand die geen schadelijke ingredienten bevatten die zon-allergie uitlokken en echt het zal je verbazen dat ook vele duurdere varianten toch schadelijke stoffen bevatten!

De Huid is mijn passie en iedere huid is uniek!
Ik adviseer je dan ook graag over welke zonbescherming goed is voor jouw huid

Liefs van Cis(Care)